Άνοιξη

Άνοιξη
Ομορφιές από τον κόσμο

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Εκλογές εκλογές εκλογές

    Πριν περίπου έναν χρόνο έγραφα για τις εκλογές στην Τουρκία σε εντελώς διαφορετικό πνεύμα. Φέτος θα γράψω για τις δικές μας εκλογές. Ξέρετε αυτή την δημοκρατική διαδικασία όπου όλοι ψηφίζουμε μυστικά και αντικειμενικά αυτόν που πραγματικά πιστεύουμε πως θα κάνει το καλύτερο για το γενικό καλό. Ναι ναι αυτά στον δικό μου ιδανικό και δυστυχώς φανταστικό κόσμο.
    Στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια(καλά ας μην δουλεύομαστε και πιο πριν), η παραπάνω "δημοκρατική" διαδικασία γίνεται ως εξής: Ψηφίζουμε αυτόν που α)μας έχει τάξει διάφορα(από θέση στο δημόσιο, μέχρι χρηματικό ποσό μέσω επιδότησης), β)ψηφίζει ο πατέρας, που ψηφίζει ο παππούς, που ψήφιζε ο προπάππους κτλ(κάτι σαν κληρονομιά "παιδί μου τώρα που θα κλείσω για πάντα τα μάτια μου σου αφήνω το κτήμα στην άνω Κωλοπετινίτσα, να μην στεναχωρείς την μάνα σου και να ψηφίζεις πάντα το κόμμα Χ, ποτέ να μην λερώσεις το χέρι σου"), γ)αυτόν που μας κάνει μεγαλύτερη εντύπωση(έχει όμορφη γυναίκα, λαμπερό επώνυμο, αθώα φατσούλα κτλ). Συνήθως έχουμε αποφασίσει τι να ψηφίσουμε από πριν προκηρυχτούν οι εκλογές, έχουμε προμηθευτεί το απαραίτητο σημαιάκι και φυσικά έχουμε κανονίσει να επιβιβαστούμε στο αντίστοιχο πουλμανάκι να πάμε να ακ...... εμ να χειροκροτήσουμε τον "νάτος νάτος ο πρωθυπουργός".Μετά την διαδικασία της ψήφου(που σε νορμάλ πλαίσια κρατάει ένα τέταρτο με μισάωρο), βγαίνουμε έξω, πάμε από καφενείο σε καφετέρια και από σχολείο σε σχολείο να μάθουμε και καλά πώς πάνε τα πράγματα και φυσικά να διαλαλήσουμε με τρόπο τι ψηφίσαμε. Ή πάμε σπίτι και βάζουμε τηλεόραση να μάθουμε όλες τις αναλύσεις μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν τα πρώτα αποτελέσματα. Το τηλεκοντρόλ δε είναι ιερό, αν κανένα παιδάκι ας πούμε ελπίζει ότι μπορεί να βρει κάπου παιδικά να δει(που δεν θα βρει), και κάνει πως αλλάζει κανάλι, ακολουθεί πανικός!Να πω επίσης ότι οι μοντέρνοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στο διαδίκτυο!!!
   Όσοι διαβάσατε τα παραπάνω και αναγνωρίσατε κάπου τον εαυτό σας ή κάποια κοντινά σας πρόσωπα, συγχαρητήρια μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ζείτε στην Ελλάδα. Όσοι τα μαθαίνετε πρώτη φορά αυτά στοιχηματίζω μια θέση στο δημόσιο και μια αγροτική επιδότηση ότι δεν ζείτε (πια) εδώ και πολύ καλά κάνετε.
    Να σοβαρευτούμε όμως λίγο. Τα πράγματα είναι τραγικά. Άμα διαβάσετε τις παραπάνω παραγράφους θα δείτε και τον πραγματικό λόγο που είναι έτσι, αλλά και τον τρόπο να αλλάξουν όλα. Οι πελατειακές σχέσεις, ο φανατισμός, ο ατομικισμός, οι δωροδωκίες και κυρίως η αγραμματοσύνη του Έλληνα, έφεραν την Ελλάδα στα χάλια που είμαστε. Καμία ΕΕ, κανένα ΔΝΤ κανένα ευρώ!!!Μόνοι μας τα βγάλαμε τα μάτια μας(έχουμε και ένα παρελθόν στην τραγωδία).
    Οπότε φέτος ας αλλάξουμε τα πράγματα. Καλά ρουσφέτια και κτλ ας τα ξεχάσουμε. Ιδεολογίες δεξιάς και αριστεράς επίσης. Κατά την γνώμη μου ο καιρός των ιδεολογιών έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Αφενός γιατί μπλέκονται τόσο πολύ μεταξύ τους και μοιάζουνε άρα ακυρώνουν από μόνες τους την ύπαρξη τους. Αφετέρου είμαστε τόσο απαίδευτοι σαν λαός που δεν καταλαβαίνουμε πως οι ιδεολογίες απλά μας κάνουν να λειτουργούμε με παρωπίδες και να μην μπορούμε να κρίνουμε καθαρά. Στον ιδανικό δικό μου κόσμο θα ήθελα να ψηφίζω κάποια στιγμή απλώς τους ανθρώπους που με εμπνέουν ανεξαρτήτως ιδεολογίας, ονόματος κτλ. Βασικό κριτήριο θα είναι τα προσόντα τους, οι γνώσεις τους, το πόσο καλοί είναι στον τομέα τους και το όραμα τους για την χώρα. Δεν θα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία αν τα σκατώσουν και δεν θα γερνάνε πάνω στις πολιτικές τους καρέκλες. Κανείς δεν θα προλαβαίνει να γίνει "όνομα" και να "φάει" δημόσιο χρήμα. Κανείς δεν θα κληροδοτεί το αξίωμα του στα παιδιά του.Τι καλά που θα ήταν!!
   Να πάτε λοιπόν να ψηφίσετε!!Να σκεφτείτε διπλά την οποιαδήποτε απόφαση σας και να μην επηρεαστείτε από κανέναν.Κανείς δεν ξέρει ποιο είναι το καλύτερο για μας εκτός από μας τους ίδιους. Η συμβουλή μου είνα να μην αντιμετωπίσετε το καλό ΜΑΣ, ως καλό ΜΟΥ!!Να είμαστε ΠΑΝΤΑ στο εμείς!

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:
    Έχω καιρό να γράψω και έχουν μαζευτεί πολλά:
1. Στον αναγνώστη που μου έστειλε email "Τουρκολόγε έχεις πολύ καιρό να γράψεις, κατεβαίνεις υποψήφιος και έχεις προεκλογικό αγώνα?" Οκ έχεις φαντασία!!!!Το πολύ πολύ να κατέβω από καμιά σκάλα όχι υποψήφιος!!Ακαδημαϊκές και επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν με αφηνουν να γράφω όσο συχνά θέλω.
2. Αν οι τύποι που έκαναν την απεργία στα πλοία την Μεγάλη Βδομάδα ήθελαν στα αλήθεια να πιέσουν την κυβέρνηση θα έκαναν την απεργία το σαβατοκύριακο των εκλογών!!Δεν θέλει και πολύ μυαλό αλλά ποιος το έχασε για να το βρουν αυτοί.Και αυτό είναι προσωπική άποψη.
3. Αν η ελληνική δικαιοσύνη είχε αξιοπρέπεια μέσα στην φυλακή θα ήταν πολύς κόσμος και όχι μόνο ο Άκης. Ξέρω την έκβαση της υπόθεσης από τότε που είδα στα κανάλια τον Άκη να πηγαίνει στον ανακριτή και μετά στην φυλακή λες και έκανε επιθεώρηση στα υποβρύχια, ενώ τους συγκατηγορούμενους του για το ίδιο έγκλημα με χειροπέδες και το κεφάλι κάτω.
4. Όταν λέμε να μπούνε νέες παρατάξεις στην βουλή, δεν εννοούμε προφανώς τους ίδιους ανθρώπους υπό άλλη ομπρέλα έτσι??
5. Την επόμενη φορά που θα πεθάνει κάποια μεγάλη προσωπικότητα οποιουδήποτε χώρου προσπαθήστε να την τιμήσετε από μέσα σας. Αυτό το R.I.P είναι τόσο μα τόσο υποκριτικό. Και τόσο μόδα!
6. Σχετικά με το πόσο απαίδευτος και αμόρφωτος είναι ο Έλληνας θα ακολουθήσει σχετική ανάρτηση την επόμενη βδομάδα.
7. Με αφορμή την σημερινή μέρα, όσοι νοσταλγείτε άλλες εποχές(βλ χούντα, εμφύλιος, την Ελλάδα των 2 ηπείρων και των 5 θαλασσών και δεν συμμαζεύεται), η ανάρτηση της επόμενης βδομάδας σας αφορά!
8. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο facebook, στο twitter και στο mail tourkologos@gmail.com.