Άνοιξη

Άνοιξη
Ομορφιές από τον κόσμο

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Περί ρατσισμού, εθνικισμού κτλ.........

Ήθελα από καιρό να το σχολιάσω αλλά σήμερα βρήκα και την αφορμή. Ο λόγος για την δασκάλα-"δήθεν" αγωνίστρια που αποφάσισε να πάρει την ελληνική πολιτική απέναντι στις μειονότητες στα χέρια της. Η λογική της απλή: ό,τι δεν μας αρέσει, το κάνουμε σαν τα μούτρα μας. Η λογική αυτή θα είχε μια κάποια βάση αν αναφερόμασταν σε αντικείμενα, όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους. Και συγκεκριμένα παιδιά, τα οποία αφέθηκαν στα χέρια της για να διαπαιδαγωγηθούν.
Βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο είναι διαπαιδαγώγηση το να απαγορεύεις σε παιδιά να μιλήσουν στην γλώσσα τους, και γενικότερα να εκφραστούν όπως θέλουν. Μάλλον θα πρόκειται για δασκάλα που έχει πάρει πολύ στα σοβαρά τον ρόλο της.
Ας μιλήσουμε σοβαρά. Δεν με νοιάζουν οι νομικές παραβάσεις της εν λόγω κυρίας. Αλλά αρνούμαι να δεχτώ ό,τι ένας άνθρωπος σπουδασμένος, στον οποίο έχει ανατεθεί ένα λειτούργημα, κάνει ότι θέλει, θεωρώντας ότι είναι σωστό και χωρίς να υπολογίζει τίποτα. Τι σόι παιδαγωγός είναι κάποιος που δεν σέβεται το διαφορετικό και θέλει να το "εξαφανίσει", στο όνομα κάποιας προσωπικής "εθνικής" αντίληψης?Και τι παράδειγμα δίνει στα παιδιά?Ό,τι το διαφορετικό είναι κακό και πρέπει να το εξαλείψουμε?
Και φυσικά το θέμα δεν μένει εκεί. Δεν πρόκειται για μοναδικό περιστατικό.Κάποιοι ακόμα πιο σπουδασμένοι, αποφάσισαν να βραβεύσουν την κυρία αυτή, δείχνοντας σε όλο τον ελληνικό λαό, πόσο περισσότερο ρατσιστής μπορεί να γίνει...Εύγε!!!!

Υ.Γ Για όποιον δεν ξέρει σε τι αναφέρομαι αν ρίξει μια ενδεικτική ματιά παρακάτω:
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.proswpa&id=4688
Περιμένω τις απόψεις και τα σχόλια σας.