Άνοιξη

Άνοιξη
Ομορφιές από τον κόσμο

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ορχάν Παμούκ στην Αθήνα

Ο νομπελίστας Τούρκος συγγραφέας Ορχάν Παμούκ έρχεται στην Αθήνα σήμερα, 11.1.2011 μετά από πρόσκληση του Μεγάρου μουσικής Αθηνών(megaronplus), για μια διάλεξη με θέμα τα συναισθήματα που μας προκαλεί ένα μυθιστόρημα.
Ο Ορχάν Παμούκ γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1952. Το 1977 δημοσίευσε το πρώτο του μυθιστόρημα( Τζεβντέτ Μπέης και Υιοί). Γνωστός έγινε το 1990 με το μυθιστόρημα Μαύρο Βιβλίο. Στα έργα του αποτυπώνει την κοινωνία της Τουρκίας με την άνοδο της τουρκικής αστικής τάξης, ενώ κάνει αναφορές και σε ιστορικές πτυχές του σύγχρονου τουρκικού κόσμου. Έχει τιμηθεί με πολλά λογοτεχνικά βραβεία στην χώρα του και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες μεταξύ των οποίων τα αραβικά και τα ελληνικά.
Το 2006 τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, για το συνολικό του έργο, καθώς μέσα από την παρουσίαση της πόλης του κατέστησε φανερή την συνύφανση πολλών διαφορετικών πολιτισμών.
Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους συγγραφείς της εποχής μας. Ο Τουρκολόγος είναι φανατικός αναγνώστης του και σήμερα θα είναι εκεί.
Για όποιον άλλον ενδιαφέρεται η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη" του Μεγάρου, σήμερα στις 19.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, των οποίων η διανομή θα αρχίσει στις 17.30.