Άνοιξη

Άνοιξη
Ομορφιές από τον κόσμο

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Βρήκαμε τείχος............

Βρήκαμε την λύση για τους λαθρομετανάστες.Θα χτίσουμε τείχος στον Έβρο και έτσι θα τους εμποδίσουμε να μπούνε στην χώρα μας!! Ίσως να μην μπορώ εγώ να αντιληφθώ το μέτρο.Αλλά το θεωρώ ανεφάρμοστο. Άντε και το χτίσαμε το τείχος(ποιος θα το χτίσει, από τι υλικά, πόσο στέρεο θα είναι, πόσο θα κοστίσει κτλ είναι λεπτομέρειες). Ποιος μας εγγυάται ότι θα μειωθεί η λαθρομετανάστευση?Ότι δεν θα είναι άλλη μια άσκοπη και με τον καιρό άχρηστη δημόσια δαπάνη?
Επιπλέον, μου φαίνεται εντελώς τριτοκοσμικό και μου θυμίζει άλλες εποχές η δημιουργία τείχους σε ευρωπαϊκή χώρα για οποιοδήποτε σκοπό. Έχω περάσει από την περιοχή πολλές φορές και δεν θα ήθελα να δω τείχη την επόμενη φορά που θα περάσω. Δεν πιστεύω καν ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, του οποίου καταλαβαίνω την σημασία και την διάσταση, θα περιοριστεί με αυτόν τον τρόπο. Όσοι άνθρωποι θέλουν να περάσουν παράνομα στην χώρα θα περάσουν, θα βρουν τον τρόπο. Το τείχος δεν είναι λύση.
Μια σοβαρή μεταναστευτική πολιτική είναι η λύση. Μια σοβαρή συνεργασία με την Τουρκία και τις υπόλοιπες σχετικές χώρες που δεν θα μείνει στα χαρτιά!Ή μήπως θα χτίσουμε τείχος και στο Αιγαίο?Ας σοβαρευτούμε....