Άνοιξη

Άνοιξη
Ομορφιές από τον κόσμο

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Κοινωνία σε κρίση.....Για πόσο?

    Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική ή πολιτική. Η κρίση των ημερών μας είναι κυρίως κοινωνική και ξεκινάει από πολύ παλιά. Από τότε που οι αξίες χάθηκαν από την καθημερινότητα μας και στο βωμό του όποιου υλικού κέρδους(χρήμα, δόξα κτλ), το οποίο αντικατέστησε πλέον την έννοια της προσωπικής επιτυχίας και ευτυχίας.
    Έχουμε ξεχάσει να λειτουργούμε με ανιδιοτέλεια στην ζωή μας. Ίσως κάποιοι να μην το διδάχθηκαν και ποτέ. Όλα στην ζωή μας γίνονται για υλικούς σκοπούς. Κανένας δεν κάνει τίποτα χωρίς να έχει άμεσο και επιφανειακό κέρδος. Κανείς δεν κάνει κάτι για τους άλλους χωρίς να υπάρχει αντάλλαγμα. Όλα λοιπόν είναι επιφανειακά, γίνονται μόνο για προσωπικούς σκοπούς και για αυτό τον λόγο τίποτα δεν λειτουργεί σωστά.
    Διαφθορά παντού, λάθη, εκδουλεύσεις κτλ. Όλοι κατηγορούμε τους πολιτικούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ για την κατάσταση μας. Ξεχνάμε ότι  εμείς πάνω από όλα φταίμε. Δεν γίνεται να ζητάμε να κατέβουν για παράδειγμα, οι τιμές αλλά εμείς με κάθε ευκαιρία να "κλέβουμε", τον πελάτη μας, τον γείτονα, το κράτος κτλ. Ας μη ζητάμε από τους άλλους να αλλάξουν αν δεν αλλάξουμε πρώτοι εμείς τον εαυτό μας.
    Όπως όλες οι κρίσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας, κάποια στιγμή και η τωρινή θα περάσει. Όχι χωρίς απώλειες, όχι χωρίς αλλαγές στις συνήθειες μας, όχι χωρίς κόπο. Αλλά θα περάσει. Θάρρος και κουράγιο να έχουμε όλοι. Ας μην τις φοβηθούμε τις αλλαγές, ας μην διστάσουμε να ξεβολευτούμε....Όλα για καλό γίνονται!

Υ.Γ 1: Είχα σκοπό να γράψω κάτι εντελώς διαφορετικό, αλλά η κρίση είναι πολύ σοβαρή. Θα επανέλθουμε στην θεματολογία μας σύντομα.
Υ.Γ 2: Καλή πρόταση για προσφορά στην κοινωνία είναι οι atenistas. Πληροφορήθηκα με χαρά ότι υπάρχουν αντίστοιχες ομάδες και σε άλλες πόλεις. Πληροφορίες : www.atenistas.gr. Κάτι πολύ ενδιαφέρον επίσης που θα δώσει χαρά σε πολύ κόσμο: www.24grammata.com για βιβλία στο Καστελόριζο.