Άνοιξη

Άνοιξη
Ομορφιές από τον κόσμο

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Το μέλλον είναι μπροστά.......Απλά είναι πολύ μπροστά και δεν το βλέπουμε ακόμα!

    Ζούμε σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από μία και μόνο λέξη: ΚΡΙΣΗ. Κρίση οικονομική, κρίση κοινωνική, κρίση πολιτική, κρίση ηθική....Ζούμε στην εποχή της παρακμής. Η παρακμή είναι το επακόλουθο μιας άλλης εποχής, που ζούσαμε ευημερώς(αν και πάντα γκρινιάζαμε), υποκρινόμασταν τους τέλειους και ποτέ μα ποτέ, και εδώ ήταν το λάθος, δεν προβληματιζόμασταν για τίποτα. Ζούσαμε με χρήματα δανεικά(πιστωτικές κάρτες κτλ), χωρίς να μας απασχολεί το γεγονός ότι δημιουργούσαμε χρέη, λες και θα τα πλήρωνε κάποιος άλλος όχι εμείς. Διαβάζαμε στο σχολείο απλά για να "περάσουμε", χωρίς να μας νοιάζει που δεν αποκτούσαμε ουσιαστικές και βαθιές γνώσεις. Τα είδωλα μας ήταν οι χαζοί άνθρωποι της τηλεόρασης και της μουσικής(και ακόμα ως έναν βαθμό), και ζούσαμε με στερεότυπα τύπου "Για να το λέει η τηλεόραση, είναι σωστό", χωρίς να κάνουμε κριτικές σκέψεις και χωρίς να βάζουμε την λογική μας μπροστά. Ποτέ δεν μάθαμε να σκεφτόμαστε και να βλέπουμε λίγο πέρα από την μύτη μας. Ήμασταν στην εποχή του βολεψάκια, του ανθρώπου "μακριά από μένα και ότι θέλει ας γίνει". Και τώρα, που τα πράγματα ζόρισαν, οι φούσκες έσκασαν και η πραγματικότητα βρίσκεται ολόγυμνη μπροστά μας, σοκαριστήκαμε!Πέσαμε από τα σύννεφα! Και τι κάνουμε? Αρχικά κατηγορούμε τους άλλους. Τους πολιτικούς, την ΕΕ, το ΔΝΤ κτλ. Πότε θα κατηγορήσουμε τον εαυτό μας?Πότε θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, ο καθένας για την καθημερινότητα του και όλοι μαζί για το κοινωνικό σύνολο? Πότε θα αναλάβουμε ευθύνες??
   Η κρίση γενικότερα(και όχι μόνο η οικονομική), είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Είναι η εποχή του ξεσηκωμού. Και ξεσηκωμός όχι απαραίτητα με την έννοια της εξέγερσης, όπως συμβαίνει στις χώρες της Μέσης Ανατολής, ξεσηκωμός με την έννοια του ξε-βολέματος. Ας αλλάξουμε λίγο οπτική γωνία!Μπορεί να δούμε τα πράγματα λίγο καλύτερα, σίγουρα διαφορετικά. Και η αισιοδοξία είναι απαραίτητη. Εξάλλου, πάντα μετά την παρακμή έρχεται η εποχή της ακμής.
    Κάτι τελευταίο. Έχουμε χάσει την σημασία της λέξης συναίσθημα. Μισούμε τους πάντες. Μισούμε τους λαθρομετανάστες, μισούμε τους Ευρωπαίους, μισούμε τους πλούσιους, μισούμε μισούμε μισούμε.....Ντροπή μας!!Η κακία φέρνει πάντα κακία!Ας ασχοληθούμε με τα δικά μας χάλια, και ας αφήσουμε τους άλλους να ασχοληθούν με τα δικά τους. Όλη αυτή η ενέργεια που χάνεται μέσω των κακών αυτών συναισθημάτων και πράξεων(ξυλοδαρμοί και βρισιές στην καλύτερη περίπτωση), θα ήταν πολύ καλύτερο να διοχετευτεί σε κάτι επικοιδομητικό!

Υ.Γ1 Το παρόν κείμενο είναι απλά γνώμη και υλικό για προβληματισμό. Ο καθένας έχει την άποψη του και είναι απόλυτα σεβαστή.
Υ.Γ2 Υποσχέθηκα κείμενο για τον πολιτισμό. Θα είναι το επόμενο σύντομα, θέλω να ελπίζω!