Άνοιξη

Άνοιξη
Ομορφιές από τον κόσμο

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Κωνσταντινούπολη......Μια φανταστική πόλη....Από κάθε άποψη.....

Έχετε πάει ποτέ στην Κωνσταντινούπολη? Προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν που να πήγε έστω και μια φορά και να μην την ερωτεύτηκε!!!!Σε καθηλώνει αυτή η πόλη...
Βρίσκεται περίπου τρεις ώρες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα!!!Πρόκειται για μια τεράστια πόλη που μοιράζεται(όχι ισότιμα) στην ευρωπαϊκή και στην ασιατική ήπειρο. Στην ευρωπαϊκή πλευρά θα δει κανείς τα παλιά αρχοντικά των Ελλήνων της Πόλης, την Αγία Σοφία, τα κάστρα και ό,τι θυμίζει Βυζαντινές εποχές......Στην ασιατική πλευρά, βρίσκεται η σύγχρονη Κωνσταντινούπολη, με τα πολυκαταστήματα, τους ουρανοξύστες, τα πλουσιόσπιτα, τα όμορφα τζαμιά κτλ.....
Δεν θα βαρεθείς ποτέ στην Κωνσταντινούπολη. Είναι τόσο γραφική.!Και προσφέρεται για κάθε ιστορικό ενδιαφέρον. Θες να γνωρίσεις τον Βυζαντινό πολιτισμό?Θες να γνωρίσεις των ρωμαϊκό πολιτισμό?Θες να ασχοληθείς με τον ισλαμικό πολιτισμό?Μήπως με την Οθωμανική αυτοκρατορία?Εδώ θα βρεις τα πάντα!
Φυσικά ένα τεράστιο μέρος της μαγείας της Πόλης βρίσκεται στον μοναδικό Βόσπορο!!!Αν ποτέ βρεθείτε στην Κωνσταντινούπολη μην παραλείψετε να κάνετε κρουαζιέρα στον Βόσπορο!!!Θα δείτε και τις δύο πλευρές της Πόλης σε ένα!!!!!Θα γνωρίσετε τα παλάτια(Ντολμαμπαχτσέ), τα τζαμιά, τις εκκλησίες(υπάρχουν πολλές και ιστορικές εκκλησίες, πολλές από τις οποίες λειτουργούν ακόμα κάποιες φορές τον χρόνο), τα περίφημα γιαλί!!!!!
Συστήνω ανεπιφύλακτα την Κωνσταντινούπολη σε κάθε εποχή και για κάθε λόγο!Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί(βρίσκεται ακριβώς απέναντι), το Τοπ Καπί, το παλάτι ΝτολμάΜπαχτσε, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τον Πύργο του Γαλατά, το Ορτάκιοϊ, την περίφημη πλατεία Τακσίμ και την Λεωφόρο Ιστικλάλ.Δοκιμάστε τουρκικούς παραδοσιακούς μεζέδες και γλυκά(οζσουτ και ξερό ψωμί)και φυσικά πιείτε πολύ πολύ τσάι!!!!!!
Η Κωνσταντινούπολη είναι έρωτας!!!Αντιμετωπίστε την όπως της αξίζει!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: