Άνοιξη

Άνοιξη
Ομορφιές από τον κόσμο

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ο κόσμος έχει αγανακτήσει..........το βλέπει κανείς?

Το θέμα δεν έχει να κάνει με τα ελληνοτουρκικά αλλά πολίτης είμαι και γω και δεν μπορώ να βλέπω τόση υποκρισία. Αναφέρομαι στα χτεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και στον ξυλοδαρμό του πρώην υπουργού. Παρακολούθησα σήμερα εκτενή ρεπορτάζ στο θέμα, τα οποία καταδίκαζαν την επίθεση και αγανακτούσαν με τους ανθρώπους που συμμετείχαν στο επεισόδιο. Προσωπικά είμαι κατά της οποιασδήποτε μορφής βίας, παρόλα αυτά μπορώ να καταλάβω την αγανάκτηση του απλού κόσμου(δεν ήταν κουκουλοφόροι οπότε το επιχείρημα κατά των αναρχικών και των γνωστών αγνώστων δεν έχει θέση εδώ), που έχει χάσει την δουλειά του, χρωστάει και γενικά έχει απελπιστεί.
Θεωρώ τουλάχιστον αφελή την σκέψη του βουλευτή να περάσει μέσα από το κέντρο εν ώρα διαδήλωσης, σε μια μέρα(αλλά και εβδομάδα)γενικής απεργίας στην Αθήνα. Στην θέση του θα περίμενα οποιαδήποτε πράξη αποδοκιμασίας και άσκηση βίας. Όταν έχεις μερίδιο και συ με τον τρόπο σου είτε άμεσα είτε έμμεσα, στην ευθύνη για την κατάσταση των περισσοτέρων πολιτών στην χώρα σου, περιμένεις αντιδράσεις και συνέπειες. Προς τιμήν του δεν έκανε καμία προκλητική δήλωση για το γεγονός, αντίθετα προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα.
Αυτό που με εξόργισε ήταν η  στάση των δημοσιογράφων(ευτυχώς όχι όλων). Τέτοιο μένος για τους κακούργους, τους θρασύτατους, τους απολίτιστους πολίτες, λες και έγινε κάτι απροσδόκητο και μη αναστρέψιμο. Δεν το περίμενε κανείς?Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί ανάλογο περιστατικό. Ο πρώην υπουργός ήταν απλά την λάθος ώρα στο λάθος μέρος. Δεν μπορούν να γεμίζουν τα δελτία ειδήσεων με ειδήσεις για αυξήσεις, ανεργία κτλ αλλά να εκπλήσσονται με αυτές τις αντιδράσεις.Είναι τουλάχιστον υποκριτικό.
Ξαναλέω ότι δεν είμαι υπέρ της βίας.Όμως μπορώ να κατανοήσω τα κίνητρα της.Και αν το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο, ίσως θα έπρεπε όλοι να αναλογιστούμε σοβαρά την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει. Κάτι τελευταίο.....Πριν λίγες μέρες φοιτητές στην Βρεττανία επιτέθηκαν στον Κάρολο και την Καμίλα.......Το ίδιο συνέβη και στον Ερντογάν στην Τουρκία.....Ο κόσμος έχει αγανακτίσει γενικά.......Δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα......